Svenskan Sara Vestin Rahmani

4th Nov 2014
SVT, Sweden – http://www.svt.se/nyheter/varlden/butlers-kan-tjana-miljoner

Gods och Gårdars Helena Nimbratt träffade svenskan Sara Vestin Rahmani på Grand Hotel Stockholm. De talar Butlers och trender inom hemtjänst.

Svenskan Sara Vestin Rahmani – Butler Boom här för att stanna

Svenskan Sara Vestin Rahmani

Svenskan Sara Vestin Rahmani

I aktuellt (April 2015) nummer av Gods & Gårdar finns ett reportage om svenskan Sara Vestin Rahmani som äger och driver butlerskolan i London.

Svenskan Sara Vestin Rahmani säger:

Butler kurser är nya sättet att ta sig in i denna lukrativa industri

Butler kurser är nya sättet att ta sig in i denna lukrativa industri

The British Butler Academy är ett Londonbaserat institut som erbjuder rekrytering av personal, kurser och skräddarsydda vidareutbildningar till blivande butlers, hotellpersonal, yachtpersonal, hushållerskor och nannies. De har även kurser i vett och etikett för damer och herrar. Kurserna hålls i en levande miljö, till exempel på herrgården Morley Old Hall från 1600-talet och Kedleston Hall.

Kö till butler utbildningen

Elever står på kö till hennes utbildning för att lära sig att passa upp i rika människors hem. En del av dem får dessutom jobb via den förmedling som svenskan Sara Vestin Rahmani också äger.

Butler Utbildningen live

Läraren och butlern Andrew Coy visar ett par elever hur man placerar tallrikar och bestick med millimeterpassning, hur man serverar på rätt sätt och tar emot gäster så att de känner sig avslappnade.

– Glöm inte att de kommer in på ditt territorium. Skulle du stå i rummet och vänta på gästerna så här..? säger Andrew Coy och ställer sig först och hänger vid en dörrpost och sedan i givakt framför eleverna.

Superbutlern är här säger Svenskan Sara Vestin Rahmani

Sara Vestin Rahmani at one of her mansions for the training

Sara Vestin Rahmani at one of her mansions for the training

Den brittiska butlern föddes ur ett strikt klass-samhälle uppdelat i herrskap och tjänstefolk. I dag är rollerna inte lika tydliga. Det har kommit en ny yrkesgeneration – den så kallade superbutlern.

– Det är en modern butler som fortfarande har service at heart, men på ett mycket mer modernt sätt. Man planerar deras kalendrar, ser till att de är där de ska i tid, att de hamnar på de bästa restaurangerna, får de snyggaste kläderna och tillgång till de bästa ställena, säger Sara Vestin Rahmani.

. Svenskan Sara Vestin Rahmanis bäst betalda butler jobbar i Dubai och har en månadslön på motsvarande drygt 190.000 kronor.

“Bättre förr” eller inte?

Andrew Coy, som tillhör det gamla gardet, tror att den traditionella butlerns tid är förbi.

– Folk är inte lika formella idag, vilket jag tycker är synd. Jag tror att det formella hjälper oss att uppföra oss korrekt. Jag tror inte att den gamla sortens butler kommer tillbaka. Livet går vidare och det gör även affärerna om man ska vara ärlig, tyvärr.

CONTACT US:

BESPOKE BUREAU
Blackwell House
1 Guildhall Yard
Near Bank, EC2V 5AE
London, England

Phone Clients: +44(0)2031670925
info@bespokebureau.com